CÉGÜNKRŐL

TAPASZTALAT. MINŐSÉG. MEGBÍZHATÓSÁG!

Kérjük engedje meg, hogy röviden bemutassam cégünket!

A társaságot szakmai befektetők, magyar magánszemélyek alapították, a mélyépítésben rejlő piaci lehetőségek kihasználása céljából 1989-ben.
Cégünk tevékenységi köre több alkalommal bővítésre került az alapítást követően, végül gázvezeték-építésre és technológiai csőszerelésre szakosodtunk a nagyobb megrendelések alapján.
1993-ban nyitottuk meg irodánkat Budapesten, az '95-ben pedig saját telephelyet alakítottunk ki a működéshez szükséges szélesebb körű infrastrukturális háttér biztosítása céljából Budaörsön.
Vállalatunk már a kilencvenes évek elején bekapcsolódott különböző erőművi rekonstrukciós és települési gázhálózatok felújítására irányuló munkákba. Ez lehetővé tette az üzleti tevékenység és az árbevétel gyors ütemben történő bővítését, valamint a hatékony üzleti tevékenységhez szükséges referenciák megszerzését.
30 főről 97 főre bővítettük cégünk létszámát, 48 tehergépjárműre növeltük szállítási kapacitásunkat és kialakítottuk a gázvezeték építése során alkalmazott hegesztési és mélyépítési technológiákhoz szükséges gépkapacitásokat.
Társaságunk jelentős erőfeszítéseket tett a magas szintű kivitelezési minőség biztosítására, ezért 1997-ben az ISO nemzetközi szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszert alakítottuk ki, melyet később integráltunk ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszerrel.
A versenyképesség fenntartása és az erősödő piaci verseny a technológiai kapacitások további fejlesztésére kényszeríti minket, mert a magas szintű kivitelezési minőség csak a technológiai folyamat egészében korszerű gépi kapacitásokkal biztosítható gazdaságosan

A RAMICO azonban gázipari csővezetékek helyszíni szerelésére, javítására és karbantartására szakosodott, ezért üzleti tevékenysége a gyakorlatban az alábbi területekre irányul:
- acél és KPE alapanyagú gázvezetékek építése és szerelése,
- olajipari gyűjtőrendszerek, csomópontok építése és szerelése,
- propán - bután tartályok telepítése, elosztó rendszerek építése,
- fogyasztóvezeték építése és szerelése (tervdokumentáció alapján),
- kis gáztartályok telepítése telken belül és külső területen,
- nyomástartó edények hegesztése,
- gázátadó és gázfogadó állomások telepítése,
- erőművi csővezetékrendszerek és tartozékaik építése, szerelése, karbantartása

Teljes körű szolgáltatási profilt alakítottunk ki, ezért tevékenységünk lefedi a megrendelések teljesítéséhez szükséges összes szakmai feladatot (kézi és gépi földmunkák, a beépítésre kerülő szerkezetek beszerzése és szállítása a speciális szerkezetek esetén alvállalkozók bevonásával -, helyszíni szerelési, hegesztési eljárás alkalmazásával, csővezetékek és hálózatok javítása és karbantartása).

2006-tól jelen vagyunk különféle erőművi projektekben is, ahol kezdetben szintén gázvezetékek építése-szerelése volt a feladatunk, de mára már többféle hőerőművi technológia szerelésében végzünk feladatokat (Circumix rendszerek, hűtővíz rendszerek, turbinák sótalanvíz ellátása). Ahhoz, hogy az erőművek speciális igényeit kielégíthessük bevezettük cégünknél a PED szerinti tanúsítást, illetve a korrózióálló acélok hegesztését is felvettük a szolgáltatásaink közé.

Legújabb fejlesztésünk a 2012. júniusától kötelező EN 1090 szabvány szerinti gyártás bevezetése.

Várjuk érdeklődésüket, megrendelésüket:

Kiss Szilveszter

VÁLLAKOZUNK a kÖvetKEZŐ FELADATOKRA

1

Gázvezetékek
Szállító, elosztó és fogyasztói gázvezetékek kivitelezése, karbantartása, nyomásszabályzó állomások telepítése, rekonstrukciók

2
Erőművi csőszerelés
Teljeskörű csőszerelési megoldások erőművek igényeinek megfelelően (PED), kapcsolódó szerkezetekkel, berendezésekkel együtt
3
Acélszerkezetek
EN 1090 szerint tanúsított szerkezetek építése (jelenleg EXC3-ig)
4
Egyéb mélyépítés
Csatornaépítés, vízvezeték-építés, útépítés.

VezetŐsÉg

László Gyula

Gázvezetékek:

Kiss Szilveszter

Erőművek és acélszerkezetek:

Zámbó Gyula

Egyéb mélyépítési feladatok:

SZAKÉRTELEM

 • 4 fő gépészmérnök
 • 2 fő mélyépítő mérnök
 • 1 fő IWT
 • 10 fő minősített hegesztő
 • 6 fő nehézgép-kezelő
 • ISO 9001 és ISO 14001 szerint tanúsított cég
 • EN 1090 szerint tanúsított gyártóüzem
 • PED szerinti gyártásra alkalmas gyártó

ÉRTÉKEINK

 • Minőség
 • Megbízhatóság
 • Gyorsaság
 • Elkötelezettség
 • Tapasztalat
RAMICO Kft. © 2012